ZANGERS

 

Acht professionele zangers

en hun achtergrond

 

 

De zangers hebben als doel om zoveel mogelijk geimproviseerde voorstellingen en concerten te geven van een zo hoog mogelijk muzikale en theatrale kwaliteit. Zij verdiepen zich tijdens hun repetities in de mogelijkheden en benodigdheden voor de ultieme vocale improvisatie. Velen hebben een link met het Conservatorium van Codarts te Rotterdam.

 

 

De Rotterdam ImproVoices zijn:

Lucia Kiel

 

Lucia Kiel (1989) studeerde in 2013 af aan de Bachelor Muziektheater van Codarts. In het 2e studiejaar kwam ze in aanraking met vocale improvisatie tijdens de inspirerende lessen van Mony Wouters. Na haar studie was ze als zangeres/actrice in binnen- en buitenland (o.a. New York, Avignon, China) te zien in verscheidene muziektheatervoorstellingen.

 

Op dit moment zingt ze als vaste vocalist in 'RIV' en haar eigen bands 'Smoking Lucy' (akoestisch duo) en 'Blue & The Lucies' (country/blues-band). In 2012 richtte ze haar eigen bedrijf Lucia Kiel Performances op waarbinnen ze naast als uitvoerend artiest zelfstandig werkzaam is als o.a. vocal coach en zangdocent.

 

Zie ook: www.luciakielperformances.nl

Kees Kool

 

Kees Kool (1956) zingt al vele jaren in meerdere vocale improvisatiegroepen. Na het bijwonen van een workshop van Bobby McFerrin begon zijn reis in de wereld van de geïmproviseerde vocale muziek. Na intensieve studie met o.a Roger Treece, Rhiannon, Joey Blake, David Worm, Jim Daus Hjernoe, Peder Karlsson is hij zich vooral gaan richten op geïmproviseerde concerten.

 

Momenteel zingt hij in 'RIV' (Rotterdam ImproVoices), 'POP-UP BAND' (internationaal gezelschap), 'DOC' (Dutch Organic Choir) , 'sYmprovoice' (Duits-Nederlandse groep) en 'PLAYground' ( internationale groep)

Naast dat hij zingt en workshops geeft is Kees ook een schilder (beeldend kunstenaar).

 

Zie ook: www.kool-art.nl

Baptiste Vaes

 

Baptiste Vaes (1972) is muzikant, ritmisch docent en koordirigent. Op het Conservatorium van Luik bestudeerde hij vrije improvisatie in de 'Garett List'-klas en trainde hij tijdens zijn specialisatie 'Circle Song' met o.a. Bobby McFerrin, Rhiannon en Roger Treece.

Baptiste is de oprichter van het 'Big Bang Choir',

een Brussels koor gericht op vocale improvisatie. Inmiddels deelt hij het muzikale leiderschap hiervan met Nederlands muzikant Henk de Laat.

Sinds april 2017 zingt hij bij de RIV.

 

Baptiste maakt ook deel uit van het 'Barking Quintet' en van de artist/facilitators associattion 'Chispa”.

 

Zie ook: thebarkingquartet.wixsite.com en www.chispa.be

Natalia Rogalski

 

Natalia Rogalski (1973) begon haar zangcarrière bij het Pools Folkloristisch Staatsensemble voor Zang en Dans 'Śląsk'. Hierna volgden er tournees in binnen- en buitenland met 'Flairck', Eric Vaarzon Morel, Fernando Lameirinhas en 'Ot Azoj'. In 2004 studeerde zij af als actrice/theatermaker aan ‘De Theaterkade’ te Amsterdam en in 2007 won zij de Publieksprijs in het 'Concours de la Chanson'.

 

Natalia’s kracht ligt in de theatrale vertolking van liederen. Zij biedt humor naast melancholie en ontroering.

 

Natalia speelt en zingt momenteel in de muzikale vertelling 'Victor Jara' en is frontvrouw van de jaren '80 cover rockband 'Goldpepper'. Verder geeft ze stem- en theaterlessen.

 

Zie ook: victorjara.nl/voorstellingen/

Guus Bok

 

Guus Bok (1987) studeerde in 2012 af aan de Bachelor Muziektheater van Codarts, daarnaast is hij in het bezit van een Bachelor Psychologie.

 

Guus staat als artiest bekend om zijn showmanschap, muzikaliteit en enthousiasme. Hij maakt aanstekelijke, maar ook ontroerende Nederlandstalige Pop/Rock muziek.

In korte tijd haalt Guus de landelijke radio en televisie met zijn catchy liedjes en videoclips. Zo trad hij onder andere op in De Kids Top 20, Ment TV, Muziekfeest op het Plein en het radioprogramma Live Uit Lloyd.

 

De Guus Bok Liveband is sinds januari 2016 de vaste huisband van het televisieprogramma 'De Eretribune' van Fox Sports.

Mony Wouters

 

Mony Wouters (1955) is sinds 2001 als docent zang, interpretatie en vocale improvisatie verbonden aan de Bachelor Muziektheater van Codarts. Ze werkte samen met regisseurs als Vincent van Warmerdam, Carline Brouwer, Minou Bosua en Carola Arons. Eerder was zij verbonden als docent aan 'de Theaterkade' en 'het Jeugdtheaterhuis'.

 

Als zangeres treedt zij op met de band 'Solune', waarmee zij Franstalige muziek brengt in Nederland en Frankrijk.

Daarnaast zingt Mony in verschillende vocale improvisatiegroepen. Ruim 20 jaar trainde zij hierin bij Rhiannon, één van de zangeressen van het oorspronkelijke 'Voicestra' van Bobby McFerrin. In 2014 was zij een van de 2 co-pilots van Rhiannon tijdens de ATWI-jaarcursus.

Petra Ball

 

Petra Ball (1990) is actrice, zangeres en danseres en speelt eveneens bas- en elektrische gitaar. Ze studeerde in 2015 af aan de Bachelor Muziektheater van Codarts. Tijdens haar opleiding deed ze podiumervaring op tijdens een stage bij Toneelgroep de Appel.

Ze maakte met oud-klasgenoten en regisseuse/scriptschrijfster Judith de Rijke de muziektheatervoorstelling 'Hemels Vallen 2' en in 2016 speelde ze in 'Akasha' en “Soselo in Siberia', twee producties van het 'Rosa Ensemble'.

 

Petra maakt deel uit van 'Compagnie CouRage' waar ze In 2017 in de voorstelling 'Trojaanse vrouwen' de rol van Andromache vertolkte.

 

Alexander Brouwer

 

Alexander Brouwer (1992) studeerde in 2015 af aan de aan de Bachelor Muziektheater van Codarts te Rotterdam, in dezelfde klas als RIV'er Petra.

 

Eerder speelde hij in zijn eigen poprock-band 'Sky at Night'. Na zijn afstuderen speelde hij in verscheidene producties waaronder jeugdmusicals, poppentheater-producties, tv-series en creëerde hij eigen werk.

 

Rotterdam ImproVoices betekent voor hem het hebben van totale vrijheid om muzikaal te expirimenteren, te spelen, onderuit te gaan en nieuwe stijlen en vormen te ontdekken. Hij laat zich daarin graag inspireren door zijn getalenteerde collega's.