ZANGERS

 

Acht professionele zangers

en hun achtergrond

 

 

De zangers hebben als doel om zoveel mogelijk geimproviseerde voorstellingen en concerten te geven van een zo hoog mogelijk muzikale en theatrale kwaliteit. Zij verdiepen zich tijdens hun repetities in de mogelijkheden en benodigdheden voor de ultieme vocale improvisatie. Velen hebben een link met het Conservatorium van Codarts te Rotterdam.

 

 

De Rotterdam ImproVoices zijn:

Lucia Kiel

 

Lucia Kiel (1989) studeerde in 2013 af aan de Bachelor Muziektheater van Codarts. In het 2e studiejaar kwam ze in aanraking met vocale improvisatie tijdens de inspirerende lessen van Mony Wouters. Na haar studie was ze als zangeres/actrice in binnen- en buitenland (o.a. New York, Avignon, China) te zien in verscheidene muziektheatervoorstellingen.

 

Op dit moment zingt ze als vaste vocalist in 'RIV' en haar eigen bands 'Smoking Lucy' (akoestisch duo) en 'Blue & The Lucies' (country/blues-band). In 2012 richtte ze haar eigen bedrijf Lucia Kiel Performances op waarbinnen ze naast als uitvoerend artiest zelfstandig werkzaam is als o.a. vocal coach en zangdocent.

 

Zie ook: www.luciakielperformances.nl

Kees Kool

 

Kees Kool (1956) zingt al vele jaren in meerdere vocale improvisatiegroepen. Na het bijwonen van een workshop van Bobby McFerrin begon zijn reis in de wereld van de geïmproviseerde vocale muziek. Na intensieve studie met o.a Roger Treece, Rhiannon, Joey Blake, David Worm, Jim Daus Hjernoe, Peder Karlsson is hij zich vooral gaan richten op geïmproviseerde concerten.

 

Momenteel zingt hij in 'RIV' (Rotterdam ImproVoices), 'POP-UP BAND' (internationaal gezelschap), 'DOC' (Dutch Organic Choir) , 'sYmprovoice' (Duits-Nederlandse groep) en 'PLAYground' ( internationale groep)

Naast dat hij zingt en workshops geeft is Kees ook een schilder (beeldend kunstenaar).

 

Zie ook: www.kool-art.nl

Baptiste Vaes

 

Korte biografie volgt.

Alexander Brouwer

 

Alexander Brouwer (1992) studeerde in 2015 af aan de aan de Bachelor Muziektheater van Codarts te Rotterdam, in dezelfde klas als RIV'er Petra.

 

Eerder speelde hij in zijn eigen poprock-band 'Sky at Night'. Na zijn afstuderen speelde hij in verscheidene producties waaronder jeugdmusicals, poppentheater-producties, tv-series en creëerde hij eigen werk.

 

Rotterdam ImproVoices betekent voor hem het hebben van totale vrijheid om muzikaal te expirimenteren, te spelen, onderuit te gaan en nieuwe stijlen en vormen te ontdekken. Hij laat zich daarin graag inspireren door zijn getalenteerde collega's.

Petra Ball

 

Korte biografie volgt.

Mony Wouters

 

Korte biografie volgt.

Guus Bok

 

Korte biografie volgt.

Natalia Rogalski

 

Korte biografie volgt.